Belépés a webáruházba

Kosár betöltése

MATRACOK

Mit vegyek számításba a matrac, vagy ágy kiválasztása előtt?

Csak matracot keresek, vagy komplett ágyat?

 • Ha meglévő ágyhoz keresek matracot, tudnom kell a fekvőfelület szélességét, hosszúságát, az új matrac megkívánt magasságát, ellenőriznem kell a matracot fogadó felület –merev v. rugalmas rács, bútorlap, stb- állapotát, egyenletességét. Átszellőző felület javasolt!
 • Ha komplett fekhelyre van szükségem, akkor a rendelkezésre álló hely méreteivel kell tisztába lennem.

Nem árt végiggondolni, amit a régi matracomról tudok:

 • Azért kell a matracot cserélni, mert a régi nem volt megfelelő, vagy jó lenne egy hasonló, hiszen ez bevált.
 • A most használt matrac elöregedett ( kigödrösödött, egyenetlenné vált a felülete, deformálódott, stb) vagy eleve túl kemény, esetleg túl puha a matrac.
 • Milyen szerkezetű a matrac – rugós, hab vagy kókusz.

Állandó napi alváshoz keresek matracot, vagy vendégágyba, esetleg üdülőbe?

 • Milyen testsúlyú személy(ek) fogják használni az új matracot;
 • A használó(k) szokásos alváshelyzete (hát, oldalt, has);
 • Van-e olyan betegségem, (ill. a matrac rendszeres használójának) amelynek a tüneteitől szabadulni szeretnék – allergia, reumatikus vagy egyéb izületi eredetű fájdalom, gerinc probléma, stb;
 • Fontosak-e számomra az ökológiai szempontok? Csak természetes anyagból készült matracot keresek-e?
 • Fontosak-e számomra a matrac másodlagos jellemzői? Pl. súly – szellőztetés, takarítás, forgatás. Mosható huzat – tisztíthatóság;
 • Ha meghatározott összeg áll rendelkezésemre, lehet, hogy rangsorolnom kell a szempontjaimat!

Matracok

Matrac kínálatunkban megtalálhatóak a kókusz - latex matracok, számos fajta habszivacs matrac (bio, vákuum stb.), memory matrac, rugós matracok (bonell és táskarugós), hajó/lakókocsi matracok, valamint gyerekmatracok.

Matrac vásárlását megelőzően fontos figyelembe venni a vásárló alvási szokását: testhelyzetét-oldalt háton, vagy hason  alszik. Esetleg egészségügyi problémáit, milyen ágyba, ágyrácsra kerül a matrac. A testsúly is szerepet játszhat  a tökéletes komfort  érzethez, de ez csak az igazán nagy súlyúaknak, illetve a túl vékonyaknál befolyásoló tényező.

Matracaink jellemzően maximum 90-110kg-ig terhelhetőek, azonban számos extra méretre gyártott matracot tudunk kínálni. Fontos, hogy a matrac ne süllyedjen be sehol sem, ne legyen túl kemény, de túl puha sem.

Látogasson el üzleteinkbe és kipróbálja ki a különböző kókusz, habszivacs, vagy rugós matrac típusokat, hogy biztosan a megfelelő válassza. És ha még így sem tud dönteni, akkor a matracot otthonában is kipróbálhatja.

Kókusz matrac, latex matrac
Hideghab matracok
Memory hab matracok
Habszivacs matracok
Gyerekmatrac
Bonellrugós matracok
Táskarugós matracok
Fedőmatracok, felületjavítók
Vákuum matracok
Antiallergén matracok
Bio matracok