Belépés a webáruházba

Kosár betöltése

MATRACOK

Mit vegyek számításba a matrac, vagy ágy kiválasztása előtt?

Csak matracot keresek, vagy komplett ágyat?

 • Ha meglévő ágyhoz keresek matracot, tudnom kell a fekvőfelület szélességét, hosszúságát, az új matrac megkívánt magasságát, ellenőriznem kell a matracot fogadó felület –merev v. rugalmas rács, bútorlap, stb- állapotát, egyenletességét. Átszellőző felület javasolt!
 • Ha komplett fekhelyre van szükségem, akkor a rendelkezésre álló hely méreteivel kell tisztába lennem.

Nem árt végiggondolni, amit a régi matracomról tudok:

 • Azért kell a matracot cserélni, mert a régi nem volt megfelelő, vagy jó lenne egy hasonló, hiszen ez bevált.
 • A most használt matrac elöregedett ( kigödrösödött, egyenetlenné vált a felülete, deformálódott, stb) vagy eleve túl kemény, esetleg túl puha a matrac.
 • Milyen szerkezetű a matrac – rugós, hab vagy kókusz.

Állandó napi alváshoz keresek matracot, vagy vendégágyba, esetleg üdülőbe?

 • Milyen testsúlyú személy(ek) fogják használni az új matracot;
 • A használó(k) szokásos alváshelyzete (hát, oldalt, has);
 • Van-e olyan betegségem, (ill. a matrac rendszeres használójának) amelynek a tüneteitől szabadulni szeretnék – allergia, reumatikus vagy egyéb izületi eredetű fájdalom, gerinc probléma, stb;
 • Fontosak-e számomra az ökológiai szempontok? Csak természetes anyagból készült matracot keresek-e?
 • Fontosak-e számomra a matrac másodlagos jellemzői? Pl. súly – szellőztetés, takarítás, forgatás. Mosható huzat – tisztíthatóság;
 • Ha meghatározott összeg áll rendelkezésemre, lehet, hogy rangsorolnom kell a szempontjaimat!

Matracok

Matrac kínálatunkban megtalálhatóak a kókusz - latex matracok, számos fajta habszivacs matrac (bio, vákuum stb.), memory matrac, rugós matracok (bonell és táskarugós), hajó/lakókocsi matracok, valamint gyerekmatracok.

Matrac vásárlását megelőzően fontos figyelembe venni a vásárló alvási szokását: testhelyzetét-oldalt háton, vagy hason  alszik. Esetleg egészségügyi problémáit, milyen ágyba, ágyrácsra kerül a matrac. A testsúly is szerepet játszhat  a tökéletes komfort  érzethez, de ez csak az igazán nagy súlyúaknak, illetve a túl vékonyaknál befolyásoló tényező.

Matracaink jellemzően maximum 90-110kg-ig terhelhetőek, azonban számos extra méretre gyártott matracot tudunk kínálni. Fontos, hogy a matrac ne süllyedjen be sehol sem, ne legyen túl kemény, de túl puha sem.

Látogasson el üzleteinkbe és kipróbálja ki a különböző kókusz, habszivacs, vagy rugós matrac típusokat, hogy biztosan a megfelelő válassza. És ha még így sem tud dönteni, akkor a matracot otthonában is kipróbálhatja.

Kókusz matrac, latex matrac
Hideghab matracok
Memory hab matracok
Habszivacs matracok
Gyerekmatrac
Bonellrugós matracok
Táskarugós matracok
Fedőmatracok
Vákuum matracok
Antiallergén matracok
Bio matracok
Hajó és lakókocsi matracok